måndag 12 november 2012

Ännu mera Iitala och Arabia

Ja, jag fortsätter att packa upp mammas glas. Denna gång är det ljusstakar och lite roligt är det ju att dom traditionella runda ljusen finns kvar. Tur att det  snart är jul så jag kan ha dom framme. Kakfatet blev jag förvånad att det inte var Iitala? Jag är dåligt påläst, det är ju Arabia. Har fått för mig att dom bara gör porslin. Det blir till att baka sju olika sorters kakor till julen så jag kan duka fint! 

10 kommentarer:

 1. Kakfatet är ursprungligen Nuutajärvi, Notsjö. Serien heter Kasthelmi. Nuutajärvi köpte av Arabia och ingår numera i Iittalakoncernen (eller heter den Fiskars?). Kastehelmi säljs fortfarande med Iittala-märket på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. som vanligt får jag tack för infon. Du är som ett uppslagsverk! :)

   Radera
 2. Vad roligt att se de röda ljusen. Har aldrig sett sådana ljus i förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag visst är dom roliga. Att inte mamma har tänt dom på alla gör ju att jag inte heller kan det...

   Radera
  2. De runda klotljusen är rätt svåra att få tag på numera...

   Radera
 3. Åh! Älskade Festivo och Kastehelmi! Dog nästan lite av avund när jag såg den här bilden :) Så mycket fint samlat på en liten bild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att du också gillar dom. Gillade dom verkligen inte som barn men nu har dom blivit lite finare....:)

   Radera
 4. Ojojoj, vilken guldgruva din mamma satt på! Festivo är en riktig höjdare när man har flera olika storlekar tillsammans, och det passar ju perfekt med de röda original-ljusen nu till jul!
  Ser att Benny redan dragit hela historien kring Kastehelmi så då behöver ju inte jag göra det. ;) Men det är ett riktigt snyggt kakfat du har där!

  SvaraRadera
 5. Nämen, åh vilka grejer;)hade inte haft något emot att ha dem hemma i stugan!

  SvaraRadera
 6. Åh, de röda ljusen är perfekta. Jag väntar på att min mamma ska tröttna på Festivo och låta dom flytta till Stockholm men än så länge har det inte skett. Kakfatet ser även det ut att vara en pärla.

  SvaraRadera