onsdag 29 januari 2014

Äntligen! Strikt

Såg dom direkt när jag kom in på loppisen. Det var åtta stycken från början. Men efter noga granskande fick tre stycken stanna kvar på hyllan...tyvärr. Men vill ha dom i perfekt skick.
Bengt Orup har gjort dom här vackra glasen. Vill ni läsa mer hittar ni info här. För många år sedan ärvde jag dom mindre glasen i likörstorlek. Detta glas är ett coupe glas.

På nästa loppis ställe hittade jag bordet glasen står på. Har ett sedan tidigare så jag är himla glad att nu ha två.




söndag 19 januari 2014

Stor och liten - Lisa Larsson

I början av mitt samlande fastnade jag snabbt för Lisa Larssons fina saker. Men det är inte så ofta man hittar dom på loppis. Säljs oftast på Tradera eller liknande ställen.
Den lilla har jag fått av min dotter. Och nu nyligen ramlande jag över det STORA lejonet.
Börjar nu bli lite trångt i skåpet och jag har inte helt säker på att den stora får bo kvar. Men fina är dom ihop!




tisdag 14 januari 2014

Ja då är jag igång igen...

Har inte hittat så mycket förens idag! Visar här upp några av mina köp idag.
Alltid kul när prylarna man köper är oanvända och ligger kvar i original förpackningen.
Härlig kryddsnurra som visst heter "Busy Susan".
En snygg Italiensk lampfot är inte heller så dumt.




söndag 5 januari 2014

5 i topp - 2013

Året som gått har den handlats en hel del. Svårt som vanligt att välja ut det bästa. Visar upp det som har kompletterat några av mina samlingar.
Årets absolut bästa köp är nog vår nya familjemedlem, en katt! Han har fått namnet Herr Nilsson! Pga att han är överallt och klättrar till och med i gardinerna. Inget jag gillar men han kanske lugnar ner mig med tiden.
Har även i år haft förmånen att besöka Antikmässan i Älvsjö. Mycket, mycket fina saker och det roligast är ju själva retroträffen med andra som gillar liknande prylar. Min kära dotter har också blivit en inbiten loppistjej. Så nu har vi dubbla ögon som letar fynden! Ja nu väntar ett nytt år och nya härliga loppisbesök och förhoppningvis besöka Antikmässan även i år.