måndag 27 maj 2013

Svenskt bord

Ännu ett bord har hittat hem till mig. Passar perfekt mellan två fåtöljer som avlastningsbord.
Svensktillverkat är det också.  (klicka på bilderna så blir dom större)



söndag 26 maj 2013

Lions loppis Gnesta 2013

Ja, ja...jag som var besviken förra helgen på Järnas Lions. Denna helg var värre....
Hittade ganska snabbt ett fynd. Ett Stig Lindbergs fat som var skadat men värt att köpa. Men vad händer! Det försvinner innan starten går. Någon är fräck att stjäla fatet! Fy 17 vad illa att man kan stjäla saker som ska gå till välgörenhet. Dom som höll i loppisen hade ställt det på ett bord i närheten där dom var och hade lite koll på det. Det fanns en vacker vas också men det var en kunnig person som bara skulle ha vasen så jag gav upp rätt snabbt. Fel färg var det också. 
Vad köpte jag då....en våg! Kockums. Nu står den på en hylla i stugan. Blidde ingen bild på den. 



fredag 24 maj 2013

Lions loppis i Järna 2013

Nja...så mycket fynd blev det inte denna gång. Lite besviken faktiskt. 
Men en fin skål blev det i perfekt skick. Närmare presentation behövs knappast... Mors goda sylt. (klick på bilderna så blir som större)



tisdag 21 maj 2013

OY Karl Fazer AB - Marjatta Metsovaaras Ros

Blev helt lyrisk idag när jag hittade denna chokladkartong klädd i tyg! Hur vacker som helst och i toppen skick. Undrar vilka läckerheter som har funnits i denna kartong...
Och var kommer tyget ifrån? kan bara gissa....tar gärna emot kommentarer.
Priset då ?.....skäms nästan...ynka 5kr!!!!!  (klicka på bilderna så blir dom större) Nu uppdaterat med info om att tyget är: Marjatta Metsovaaras Ros!

Blev mer nyfiken på asken så jag kontaktade Fazer och fick följande mailsvar: 

"Vi har en likadan ask i museiförrådet. Infobladet säger att det är fråga om
en julask från 1968. Tygbeklädda chokladaskar var mycket populära på 1960-
och 1970-talen. De såldes mest till julen men ibland gjorde man tygaskar
också till påsken. Tygaskarna såldes inte i alla butiker utan endast i de
största, t.ex. på Stockmann i Helsingfors."







söndag 19 maj 2013

Reijmyre?

Blev så glad när jag nyligen fick köpa de orange lyktorna av en säljare på FB. De andra tre har jag lyckats köpa billigt på loppisar. Som barn hade vi liknande i sommarstugan så det är verkligen kul att ha ramlat på dom nu många år senare. Många fina minnen. :)
En del säger att det är Reijmyre....men någon etikett har jag inte sett. Men det spelar inte så stor roll. 




måndag 13 maj 2013

Snyggt bord!

Detta finna bord hittade jag i helgen i mycket bra skick. Väldigt lättplacerat så det fick mer än gärna följa med hem. Passar perfekt i stugan. Svensk tillverkat men tyvärr missade jag att ta en bild på etiketten.  (klicka på bilden så blir den större)




lördag 11 maj 2013

En bra loppisdag!

Bakluckeloppis med dottern i närheten av vår sommarstuga. Bra prylar till bra priser. Allt från Reijmyre Pärlan till äggkoppar i plast. Numera delar dottern och jag upp oss med automatik så vi inte missar något! :)









tisdag 7 maj 2013

Made in Finland

Idag hade jag turen och kom över en större modell av Finel. Den mindre med lock på kommer från mamma. Den användes ofta när det lagades mat. När jag var liten poppades det popcorn i den. Det var på den tiden det inte fanns micro och micropopcorn. 
Tyvärr lär jag inte kunna använda den större här hemma då den inte är i gjutjärn, vi har en spis som inte alla kastruller passar till. Men i stugan lär den funka! 



söndag 5 maj 2013

Söta teakdjur!

Det kom ett paket...det har det gjort rätt så ofta nu för tiden. Har den senaste tiden hittat så många fina saker på facebook. Kunde inte låta bli dom här söta teakdjuren. Salt och peppar-kar men jag kommer nog bara ha dom som prydnad. 



onsdag 1 maj 2013

Synd att den var tom!

Ja, inte visst jag att man kunde bli slank av cocos! Synd att burken va tom...måste ha innehållit något annat också.  (klicka på bilderna så blir dom större)