tisdag 26 februari 2013

Paprika - Uppsala Ekeby

Har länge suktat efter en Paprika vas som Anna-Lisa Thomson, Uppsala Ekeby gjort. Men prislappen är hög. Allt från 1500 kr och uppåt...
Men hade lite tur med detta inköp. 99 kr är väl ok?

Ok, ok....Här kommer förklaringen: 

Den hade så klart skador. Men vrider man de små skadorna mot väggen så gör det inte så mycket. 

söndag 24 februari 2013

Efterfesten (Antikmässan 2013)

Vi var ett gäng Retrobloggare som träffades både på Antikmässan och även en stund senare på en sk "efterfest". Linda som har bloggen "Porslinan - jakten på det stora fyndet" hade ordnat med en lokal i närheten av mässan. Det lastades upp flera kartongen av fina saker som snabbt byte ägare. Den som hade mest saker med sig vara Benny (bloggen "Porslinsbloggen"). 
En väldigt rolig träff med likasinnade, det hoppas jag vi gör om! :)
Det här bytte och köpte jag till mig: (klicka på bilden så blir den större)
En härlig plåtbricka av Maria (bloggen "Gilas grotta")  Dominovasen, den stora gula skålen, en härlig Norah duk och dom söta glasen köpte/bytte jag till mig av Benny. Den blå skålen och den genomskinliga skålen köpte jag av Anna (bloggen "Retrolux").

Ett bord fyllt med massor av fint som bytte ägare under kvällen. 

onsdag 20 februari 2013

Inköpen på Antikmässan - 2013

Såg en annorlunda skål på Antikmässan på onsdagen. Oh....den ville jag ha men av någon anledning köpte jag den inte. När jag var där på fredagen kände jag starkt att jag måste ha den! Fanns den då kvar....nej...visade upp bilden på skålen till några andra Retrobloggare som var med på träffen. "Men den såg jag ju" sa en tjej! Tillbaka till platsen...men nej den hade blivit såld första dagen. Men det fanns en till på ett annat ställe! Ibland har man tur! Visst är den snygg och lite annorlunda? Två skålar i en, Orrefors i mycket fint skick. 



Men men det var inte bara den jag köpte. Tog mig en runda även på söndagen med förhoppning om att det skulle vara den stora prutardagen. Jag gillar att pruta! Men nja....så lätt vara det inte. Visst kunde jag pruta lite på den stora fina Höglund vasen men inte så mycket som jag vill. Men kunde inte låta bli den då jag hade en "lillasyster" hemma redan till den. Snyggt par!


lördag 16 februari 2013

Antikmässan 2013-02-15

Vilken dag! Så himla trevligt att gå runt på mässan tillsammans med likasinnade retrovänner som har samma intresse. Vissa stunder gick jag bara runt själv och kikade på allt fint. Fyndställe är det ju inte men att se allt fint på ett och samma ställe är så himla trevligt. Mycket snack blev det på den gemensamma lunchen men ännu mer när vi träffades på retroträffen. Stockholms mässan har varit generösa även detta år och låtit oss få låna ett konferensrum för våran träff. 

Vi fick även besök av Retrotidningen och Viveca Carlsson (se bild längre ned). Viveca välkomnade oss ner till  deras montern där vi fick välja ut en tidning gratis. Tror nog att vi alla prenumererar på denna trevliga tidning men självklart hämtade vi tidningen. Efter många timmar på mässan blev det även en "efterfest" där bl a Benny som har Porslinsbloggen plockade upp flera kartonger med prylar han ville bli av med. Men bilder på det kommer vi ett annat inlägg. Även det jag köpte kommer visas upp vid ett senare tillfälle. Denna gång visas bara bilder upp från mässan. Titta och njut! (klicka på bilderna får ni upp större bilder)






Stig Lindbergs och Lisa Larsson vackra altser matchar varandra bra. 






Mycket vackert och färgstarkt glas fanns så klart. 


 Leksaker fanns det en del av. Varför har man inte sparat dom här Monchichi?




Tyget som Viola Gråsten har gjort är väldigt vackert. Här matchar Maria från Gilas grotta fåtöljerna väldigt bra! 
Sist men inte minst Maria igen tillsammans med Veronica från Retrotidningen som matchar varandra så fint! 





onsdag 13 februari 2013

Antikmässan 2013-02-13

Första gången jag varit på mässan och det är lite folk! Men idag vara det speciellt inbjudna som fått komma in lite tidigare. Jag var en av dom! 
Tack för det! 
Medelåldern var hög, 65+. Och visst fanns det mycket fint. Flera utställare som var där förra året så mycket var sig likt. Jag tog en runda bland retrosaker som är mitt intresse. Det andra fick vara för mig.
En och annan kändis fanns det ju också. Men med kameran i högsta hugg var prioriteringen att fånga allt det fina. Här kommer ett litet smakprov.....eller ganska så många bilder. Åker som planerat även dit på fredag då vi retrobloggare ska träffas! Ser verkligen framemot det!
(det går att klicka på bilderna så får ni upp större bilder)